Molenaars:
Harry Kaak 0485 516 619 | Frans Rademakers
Profiel
Na zijn overplaatsing naar Limburg bleven achtkant en kap met riet gedekt. Voor de staart en de twee spruiten werden oude molenroeden gebruikt; de molenroede voor de lange spruit is afkomstig van ‘molen Jacobs’ te Milsbeek.
Op 28 april 1951 werd de molen feestelijk in bedrijf genomen.
Restauratie
In 1966 werd de windmolen stilgezet omdat er geen maalgoed meer was, dat met stenen gemalen kon worden. Zes jaar later werd het gehele bedrijf stilgelegd. Vogels en ongedierte hadden in de loop der jaren het rietdek van het achtkant en de kap zodanig vernield, dat de herstelkosten voor Kessels te hoog waren geworden. Tenslotte verkocht Kessels zijn molen aan de gemeente Gennep, waar Heyen inmiddels onder viel. In 1976 vond een flinke restauratie plaats.
In 2001 heeft molenmaker Beijk de molen voorzien van een nieuw rietdek, nieuwe spruiten en staartwerk. Begin 2003 was de molen in zijn oude glorie hersteld en weer maalvaardig.
In zijn Friese periode was de molen bewoond, hetgeen nog steeds te zien is aan beschilderde balken. De constructie van de licht moet echter afkomstig zijn uit Hierden, want die is Veluws en niet Limburgs. Het boventafelement bevat sporen van zowel een neuten- als een rollenkruiwerk.