Heropening Jan van Cuijk in 360 graden video

Opening Jan van Cuijk

Voor wie er zelf niet bij kon zijn op 30 oktober: op Youtube staat nu een 360 graden video van de heropening van de windmolen Jan van Cuijk. Met de toespraak van wethouder Rob Poel, het onthullen van de plaquette voor Sjef Kessels en muziek van Harmonie Gaudete in Domino. 

De molen is sinds kort ook in 360 graden van binnen te bekijken op deze website en over enkele dagen op Streetview

Molens van binnen te bekijken via Google

 

De molens van Molenvrienden Land van Cuijk zijn binnenkort via Google Street View vanbinnen te bekijken. Ons lid Pierre Gielen heeft een licentie van Google om dit aan Street view te koppelen. Als 1e is De Heimolen in St. Hubert al vanbinnen te bekijken, zie volgende link: binnen kijken of via Google maps. Je kunt dan in de molen rondlopen en via de trappen alle zolders bekijken. Gemakkelijk als je geen zin hebt om de trappen te beklimmen en vaak zijn diverse zolders niet toegankelijk als de molen draait.

 

Het komende jaar wordt dit voor alle molens van Molenvrienden Land van Cuijk e.o. uitgerold. Enkele molens zijn nu in restauratie maar als ze weer pico bello vanbinnen en buiten zijn zullen ze op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

 

Molenaar worden

Zelf molenaar worden?

Ooit waren molens bloeiende bedrijven met een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Tegenwoordig is het molenaarsvak vooral vrijwilligerswerk. Belangrijk werk, dat wel. Want je helpt als vrijwillige molenaar een écht Nederlands stuk industrieel erfgoed in stand te houden. Door molens te laten draaien, voorkom je dat ze voortijdig vervallen. Bovendien is het een bijzondere en vooral geweldig leuke hobby.

Lees meer...

Nieuwste artikelen

Buienradar