Heropening Jan van Cuijk

 

Molenstichting Jan van Cuijk en de molenaars Johan Reijnders en Stefan Willems nodigen u, mede namens de Gemeente Cuijk, uit op onze open dag met een feestelijk ingebruikname van de molen op zondag 30 oktober 2016.

 

Ruim 8 maanden is de firma Beijk bezig geweest om de molen te restaureren. Het was de meest omvangrijke restauratie in het bestaan van de molen. Mede dankzij subsidie van de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Cuijk kon dit gerealiseerd worden.

 

In de feesttent naast de molen zal gedurende deze dag een (streek)markt plaatsvinden met diverse standhouders uit de regio, die graag hun eigen producten aan u willen presenteren. Voor de kinderen is er een heuse kinderboerderij met een knuffelkoe en kleine dieren.

 

Programma

 

12:00 – 13:00 uur              Ontvangst van de gasten en belangstellenden in de feesttent. De koffie staat gereed.

 

13:00 – 14:00 uur              Officiële in gebruik name door wethouder Rob Poel. Met een muzikale opluistering van Harmonie Gaudete  in Domino.

 

15:00 – 17:00 uur              Mogelijkheid om de molen en de markt te bezoeken. Met een doorlopende film over de restauratie van de molen. Troubadour Ger Keijzers zal deze middag muzikaal opluisteren.

 

Molens van binnen te bekijken via Google

 

De molens van Molenvrienden Land van Cuijk zijn binnenkort via Google Street View vanbinnen te bekijken. Ons lid Pierre Gielen heeft een licentie van Google om dit aan Street view te koppelen. Als 1e is De Heimolen in St. Hubert al vanbinnen te bekijken, zie volgende link: binnen kijken of via Google maps. Je kunt dan in de molen rondlopen en via de trappen alle zolders bekijken. Gemakkelijk als je geen zin hebt om de trappen te beklimmen en vaak zijn diverse zolders niet toegankelijk als de molen draait.

 

Het komende jaar wordt dit voor alle molens van Molenvrienden Land van Cuijk e.o. uitgerold. Enkele molens zijn nu in restauratie maar als ze weer pico bello vanbinnen en buiten zijn zullen ze op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

 

Molenaar worden

Zelf molenaar worden?

Ooit waren molens bloeiende bedrijven met een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Tegenwoordig is het molenaarsvak vooral vrijwilligerswerk. Belangrijk werk, dat wel. Want je helpt als vrijwillige molenaar een écht Nederlands stuk industrieel erfgoed in stand te houden. Door molens te laten draaien, voorkom je dat ze voortijdig vervallen. Bovendien is het een bijzondere en vooral geweldig leuke hobby.

Lees meer...

Nieuwste artikelen

Buienradar