Beste Molenvrienden,

 

Op 22 november zal Arnold Schrijen uit Boxmeer een lezing houden over brand preventie.

 

Arnold is een zeer ervaren brandweerman die nu werkzaam is bij Brandweer Brabant Noord

Hij zal deze avond uitgebreid praten over brandpreventie en de bewustwording van het ontstaan van brand.

De molenaar kan door zijn gedrag en handelen wel een brand voorkomen maar een brand blussen is erg moeilijk, zeker met de beperkte middelen die er meestal in een molen aanwezig zijn.

 

Hiervoor heeft hij zich voor ons speciaal verdiept in de Molens.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Deze avond wordt gehouden in gemeenschapshuis de Jachthoorn.

Wethouder Lemmenstraat 13  St. Hubert

Aanvang 20.00 uur.

 

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van Molenvriend No. 100 is het boekje "Molens in het Land van Cuijk e.o." uitgegeven.

Dit boekje is te bestellen door overmaking van € 8,- (incl. verzendkosten) naar NL03RABO0168981858 t.n.v. Molenvrienden Land van Cuijk o.v.v. infoboekje. Tevens dient u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en adres. Als de betaling binnen is zal het boekje toegezonden worden.

Molenaar worden

Ooit waren molens bloeiende bedrijven met een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Tegenwoordig is het molenaarsvak vooral vrijwilligerswerk. Belangrijk werk, dat wel. Want je helpt als vrijwillige molenaar een écht Nederlands stuk industrieel erfgoed in stand te houden. Door molens te laten draaien, voorkom je dat ze voortijdig vervallen. Bovendien is het een bijzondere en vooral geweldig leuke hobby.

Nieuwste artikelen

Binnenkort:

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; modJeventsLatestHelper has a deprecated constructor in /customers/4/c/3/molenvrienden.nl/httpd.www/modules/mod_jevents_latest/helper.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DefaultModLatestView has a deprecated constructor in /customers/4/c/3/molenvrienden.nl/httpd.www/modules/mod_jevents_latest/tmpl/default/latest.php on line 14

Buienradar