Vereniging Molenvrienden Land van Cuijk en omstreken organiseert op 2e Paasdag wederom een regionale molendag. Dit jaar zijn de molens in het noordelijke gebied aan de beurt. Dat zijn de molens in Nederasselt, Overasselt, Heumen, Plasmolen (watermolen), Gassel en Cuijk. De molens zijn geopend van 11.00u tot 16.30u en de toegang is zoals altijd helemaal gratis.

De molens zijn niet alleen geopend maar zullen zeker allemaal draaien en bij voldoende wind zal er ook graan gemalen worden. Bij enkele molens is er ook iets ander te doen of te zien namelijk: Nederasselt: pannenkoekenmeel verkrijgbaar, Heumen: Crêpes en Paaseitjes, Plasmolen: diverse kunstwerken van Pieter van Eck, Cuijk: Molenwinkel is geopend met allerlei meelproducten en keramiek van Leny v/d Berg en Tiny Evers, tevens diverse lekkernijen van hobby bakker Fijne Bol.

De molenaars vertellen u graag over hun molen en hun vak dat inmiddels door de Unesco is toegevoegd aan de lijst van immaterieel erfgoed. Dus bij deze bent u van harte uitgenodigd op 2e Paasdag 2 april in bovengenoemde molens.

 

Moleninfo:

Nederasselt – Maasmolen – standerdmolen

Overasselt – Zeldenrust – standerdmolen

Heumen – Joannusmolen – stenen grondzeiler met zelfzwichting

Plasmolen – De Bovenste Plasmolen – boven- en middenslagmolen

Gassel – Bergzicht – achtkante bergmolen

Cuijk – Jan van Cuijk – stenen bergmolen

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van Molenvriend No. 100 is het boekje "Molens in het Land van Cuijk e.o." uitgegeven.

Dit boekje is te bestellen door overmaking van € 8,- (incl. verzendkosten) naar NL03RABO0168981858 t.n.v. Molenvrienden Land van Cuijk o.v.v. infoboekje. Tevens dient u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en adres. Als de betaling binnen is zal het boekje toegezonden worden.

Molenaar worden

Ooit waren molens bloeiende bedrijven met een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Tegenwoordig is het molenaarsvak vooral vrijwilligerswerk. Belangrijk werk, dat wel. Want je helpt als vrijwillige molenaar een écht Nederlands stuk industrieel erfgoed in stand te houden. Door molens te laten draaien, voorkom je dat ze voortijdig vervallen. Bovendien is het een bijzondere en vooral geweldig leuke hobby.

Nieuwste artikelen

Buienradar